SUBJEKTO Nr: 130018067                                              

SVEIKATA , SKONIS IR GERI ĮPROČIAI

PAMIRŠTA ARBATA TIESIAI IŠ RUSIJOS GELMIŲ

Koks įdomus žolelių pavadinimas - „Ivan-čai“, ir iš tikrųjų jis yra senoviškas. Verdant šią žolelę senovėje buvo gautas blyškiai geltonas, beveik skaidrus gėrimas be skonio ir kvapo. Kokia paslaptis? Iš tiesų, senais laikais jie virė, gėrė ir gyrė. Ir jie ne tik gėrė patys, bet ir tiekė šią arbatą Europos šalims. Ar mūsų protėviai turėjo tokią mažą šio gėrimo paklausą? O gal jie žinojo kokią nors paslaptį?

Taip, tai buvo paslaptis, kuri laikui bėgant buvo pamiršta, ir „Ivan-čai“ išstūmė juodąsias arbatas iš Indijos ir Kinijos. Specialistams pavyko atkurti senus arbatos ruošimo receptus. Paaiškėjo, kad nepakako jas surinkti ir išdžiovinti. Tai buvo prosenelių paslaptis. Pasirodo tam, kad arbata taptų gražios tamsiai rudos permatomos spalvos ir turėtų pavasario žalumos kvapą, ji turi būti brandinama drebulės statinėse esant tam tikroms drėgmės ir temperatūros sąlygoms. Šiuolaikine kalba tai vadinama fermentacija.

Siauralapio gauromečio arbata

Sudėtis:

Gleivės

Pektinai
Taninai
Organinės rūgštys
Karotinoidai
B grupės vitaminai
Natris, kalis, varis, nikelis, geležis, manganas
Kumarinai
Flavonoidai 

Gydomosios savybės

Iš Ivano arbatos pagamintas gėrimas gali būti geriamas tiek šiltu, tiek šaltu pavidalu. Puikiai malšina karščio troškulį, padeda sušilti. Be to, jis turi tonizuojantį poveikį, suteikia stiprybės ir gyvybingumo.

Ivano arbata turi gydomųjų savybių, kurios padeda įveikti įvairius negalavimus. 

Arbata turi priešuždegiminių savybių. Gerina virškinimą, reguliuoja virškinamojo trakto veiklą.
Stiprina imunitetą.
Flavonoidai ir pektinai padeda išvalyti toksinus.
Arbatoje yra 6,5 karto daugiau vitamino C nei citrinoje.
Arbata turi karščiavimą mažinančių savybių. Naudinga ją vartoti karščiuojant.
Valo kraują.
Didina potenciją, todėl užtikrintai galime pasakyti, kad arbata yra tinkama vyrams.
Arbatoje nėra kofeino, bet arbatoje yra daugiau mikroelemntų nei žalioje ar juodoje arbatoje.
Arbata palengvina apsinuodijus maistu.
Naudinga ją gerti susijaudinus, nes ji veikia kaip raminanti priemonė. 
Mokslininkų patvirtinta, kad tai puiki priemonė vėžio prevencijai.
Arbata taip pat normalizuoja kraujospūdį.


 

Žemėlapis
Apie